po ngarkohet...

Type to search

Lajm surprizë për azilkërkuesit shqiptarë të refuzuar në Gjermani, ja çfarë vendimi pritet të marrë Merkel

Sociale

Lajm surprizë për azilkërkuesit shqiptarë të refuzuar në Gjermani, ja çfarë vendimi pritet të marrë Merkel

Ndaje me miqtë

Gjermania brenda disa muajve do ta ketë një ligj për emigracionin me të cilin do të rregullohen edhe ardhjet e fuqisë punëtore nga vendet që janë jashtë Bashkimit Evropian, ku bëjnë pjesë edhe Kosova edhe Shqipëria.

Ministria e Brendshme ka paraqitur një koncept prej 11 pikash që mundëson kërkimin e vendeve të punës aty.Ky propozim do të gjendet këtë javë edhe në zyrën e Kancelares Angela Merkel e cila është kthyer tanimë në punë, e më vonë pritet të marrë formën e ligjit.

Por debati është hapur që tani, e një prej propozimeve që ka shkaktuar tensione është mbi mundësinë që vende pune në Gjermani të kërkojnë edhe refugjatët dhe azilkërkuesit që tani janë në Gjermani, e kjo prek edhe shumë shqiptarë.

Por a ka mundësi që edhe shqiptarët që kanë kërkuar azil atje të fitojnë të drejtën e punës?

Kryeministri i Landit të Zarës, nga partia CDU e Angela Merkel ka propozuar që azilkërkuesit e refuzuar por që janë integruar në shoqëi, pra kanë mësuar gjuhën dhe kanë bërë ndonjë kualifikim atje, të fitojnë të dretjën për tu integruar në tregun e punës.

Pra nëse kanë gjetur një punë atje, të kenë të drejtën të mbeten në Gjermani./ DW

Lini komentin tuaj

Your email address will not be published. Required fields are marked *